top of page

Månedens Bog: "Sæt dig selv og dit arbejdsliv fri" af Liselotte Ellegård

Opdateret: 10. jul.

Velkommen til Bihlets Boghjørne, stedet, hvor jeg deler ud af alle de bøger, som jeg finder kæmpe inspiration og værdfuld læring i på vejen som soloselvstændig iværksætter kvinde.

I denne måned vil jeg præsentere dig for en bog, som forener feminin styrke, hjertets kald og business skills.


Det er en bog, der er så stopfyldt med uvurderlige guldkorn og magiske nuggets, at da jeg i går bladrede den igennem for at samle de bedste citater til dette blog indlæg, havde jeg pludselig skrevet 10 A4 sider. Så jeg skal gøre mit allerbedste for at holde det kort. 😅Se videoen: Hvor jeg deler min oplevelse med månedens bog

"Sæt dig selv og dit arbejdsliv fri" med Liselotte Ellegård.
Skab succes med sjælen

"Smerten voksede, jo længere tid der gik og jeg vidste at jeg måtte sige mit job op. Længslen efter at tage min drøm om selvstændighed alvorlig var nået til maksimal styrke, og der var kun beslutning og handling tilbage, som kunne forløse smerten."


Sådan startede Liselottes egen rejse fra at være lønansat til at springe ud i livet som selvstændig. Og det er en rejse som jeg selv genkender. Det er motiverende at forestille sig den frihed og fleksibilitet der ligger i at være selvstændig, men for rigtig mange bliver det afgørende skridt taget, når vi ikke længere kan eksistere i vores nuværende ramme.


For hvad nu hvis du har en længsel i hjertet efter at skabe dit eget, bidrage med mere og få dine kompetencer, gaver og talenter i spil på et helt andet plan, end hvad der er muligt i et job?


Tiden har aldrig været mere gunstig for at flytte din dygtighed over i din egen virksomhed og ad den vej blive betalt for det, du kan hjælpe med skriver Liselotte Ellegård."Længslen efter at tage min drøm om selvstændighed alvorligt var nået til maksimal styrke og der var kun beslutning og handling tilbage, som kunne forløse smerten."

Liselotte Ellegård

 

Men hvordan ved du at tiden er inde?

Måske har det magiske øjeblik allerede været der, hvor du tog beslutningen om at være selvstændig. Måske er du startet. Eller måske har du endnu ikke besluttet dig, men mærker en længsel efter frihed i dit arbejdsliv.


Men hvis du er i tvivl, så hjælper Liselotte dig godt på vej med hendes bog, der er fyldt med praktiske øvelser, meditationer og tjeklister, der hjælper dig til at mærke efter. Her får du en af dem:


Ni tegn på, at tiden er inde:


  1. Du har ideer til og visioner, som presser på for at blive gjort til virkelighed.

  2. Du er sulten efter svar på, hvordan du kan få både glæde og succes som selvstændig.

  3. Du længes efter at gøre en større forskel og at kunne arbejde, når og hvor du vil i Danmark eller i hele verden.

  4. Du føler, der er et dybere formål med dit liv, og du har et budskab eller gaver og talenter, du skal ud med.

  5. Du kan ikke vride en dråbe mere udvikling ud af det arbejdsliv, du har nu.

  6. Du længes næsten konstant efter mere frihed og efter at være din helt egen chef, så det er dig, der bestemmer over din tid og hvad du laver.

  7. Du føler, at der ikke er nogen jobopslag, der passer til dig mere. Lige meget hvad du kigger på, så mærker du et "nej" til det kompromis, du kan se der skjuler sig i jobannoncen.

  8. Du kan ikke udholde tanken om at skulle arbejde fra 8 til 16 flere år frem i tiden.

  9. Du mærker en dybere indre smerte eller tristhed, hvis dit drømmeprojekt aldrig bliver til noget.


Iværksætterkvinde der læser ugens business bog om kundeloyalitet, anbefalet af Tine Bihlet

Hold fast i dine høje drømme

Hold fast i dine høje drømme, uanset hvordan andre reagerer er titlen på en af bogens kapitler. Og jeg har valgt at fremhæve den, fordi jeg oplever det som et springende punkt for rigtig mange der har en spirrende iværksætterdrøm.


Jeg har personligt oplevet, at det kræver en enorm styrke at kunne stå ved sig selv og sine drømme. Når du træder ud af den vante gænge og siger højt, at du drømmer om noget andet, så prikker det til vores nærmestes egen usikkerhed. Deres omsorg og bekymring for dig kommer til udtryk som tvivl og skepsis. Så det er drønvigtigt, at du til at starte med har et netværk, eller nogle personer omkring dig, som 100% bakker dig op. Af samme grund bliver det også mere normalt at alliere sig med en business mentor, hvor du udover en masse praktisk viden, også har en allieret som hepper på dig."At have nøglerne til frihed i dig selv gør, at dine inspirerende ideer kan få vinger og komme ud i verden, uanset hvad andre tænker eller hvordan de reagerer."

Liselotte Ellegård


 


Spænder dine pengeoverbevisninger ben for dig

Liselotte skriver " Jeg har studeret over tusind cases med kvindelige iværksættere inden for de bløde værdier, både i Danmark og internationalt og ved, at man kan være faglig dygtig og lære en hel masse om det at få succes med egen virksomhed og samtidig vægre sig ved at modtage god betaling.


Mange kvinder, bliver urolige og får stor modstand, når de skal sætte den pris, de allerhelst vil betales for deres arbejde. De har ofte en udfordring med at se, hvilken værdi de skaber, fordi empatien og det at hjælpe andre jo altid bare er faldet naturligt."


Det er afgørende for at lykkes som selvstændig

Jeg har valgt at tage emnet om pengeoverbevisninger med fra bogen, da jeg oplever det som altafgørende for, at du kommer til også at få økonomisk succes med din forretning. Det er simpelthen så vigtigt, at du tør tage den pris du er værd og at du bliver komfortabel med at tale om økonomien i din virksomhed.


Du får det bare til halv pris

Da jeg for 17 år siden startede som selvstændig massør, kunne jeg få næsten helt ondt i maven, når vi kom til det punkt, hvor min klient spurgte " hvad koster det" eller "hvor meget skylder jeg dig." Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg enten fejede kunden helt af og sagde "denne gang er gratis, jeg kender dig jo over fra træningscenteret." eller "Du er jo min venindes søsters kæreste, så du får det til halv pris." 😅


Nu tjener jeg penge med ro i maven

Det har været en kæmpe hjælp for mig, at tage et kig på min egen pengehistorik. Jeg har på den ene side forstået hvilke underlæggende pengeoverbevisninger jeg har med mig fra min opvækst, som har været med til at spænde ben for mig. Og dernæst har jeg lært en metode til at prissætte mine ydelser, som gør at jeg nu med fuldstændig ro i maven kan svare på "hvad koster det" når jeg taler med en kunde.


 

Storytelling, dine drømmekunder og modet til at være synlig

Liselotte Ellegård har skrevet en bog, der tager dig igennem alt fra, hvordan du mærker, hvad dit hjerte længes efter, til hvordan du findet modet til at starte på rejsen som selvstændig. I bogen lærer du, hvordan du finder frem til dine drømmekunder, hvilke ydelser du allerhelst vil tilbyde og hvordan du kommer til at tjene penge på din passion.


Har du brug for hjælp til at starte på din egen iværksætterrejse?

Hvis du går med tanker om, at starte din egen virksomhed, vil jeg også sige, det behøver ikke at være alt eller intet. Du kan sagtens starte med bare at dyppe tæerne og få svar på nogle af dine spørgsmål og måske elimineret noget af din usikkerhed.


Du skal være meget velkommen til at booke en enkelt times business coaching: Power Hour hos mig. Og er du bare max motiveret for at komme igang, men aner ikke hvor du skal starte, så har jeg et 12 ugers forløb: "Fra Dagdrømme til Selvstændig"


Rigtig god fornøjelse,

Og velkommen i klubben for super seje Iværksætter Kvinder 😃

Hilsen Tine 💗Tine Bihlet inspirerer iværksætter kvinder med sin blog om hjemmesider og ugens business bog.

21 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page